ini ceritechenta haziqah

"ASSALAMUALAIKUM"

nama yang diberi oleh ibubapa ialah Nur Haziqah Binti Azmi .
Disini mengisahkan secebis kehidupan seorang gadis kecil yang petah bercakap tatkala berjumpa dengan teman-teman rapatnya serta manusia yang disayangimya .
disini juga menempatkan luahan hati yang terbuku oleh gadis kecil ini .

-HaziqahAzmi, Haziqah, Zyqa, AyunBantut, Kecik-
-FirHaz & DauZyqa-

===>... car!taChenta H@z!Q@h ...<===

Saturday, 20 August 2011

thanks abg ery

  sbb abg relationship kite org baek
sbb abg , adq dpt die balek ..
time kaseh banyak-banyak
time kaseh sbb jd org tgh
kesian abg
time kaseh sbb sudi backup adq
time kaseh sbb buadd adq happy
adq mnx maaf at abg
klw adq buadd slh dekat abg
buadd abg kechikk hati
abg maaf an adq eh
adq jnji
klw abg ade prob abg story lahh at adq
insyaallah klw adq boley tlg
adq tlg abg keyhh
sbb abg lahh aq ta dapat lpe an die
mcm mne lahh kan nty
hummm
:(
thanks abg :) ily abg
*as a abg keyhh

HAPPY BUFDAY AYAH

     actually smlm bufday ayah
haha ta pe lahh
ari ea baru igt nk story at blog
:) :) :)

   AYAH.... ALONG kan
SAYANG AYAH
  huhu ^^ ILYSM
bkn selalu aq syg org
   along wndu ayah
ayah bile nk balek
miss u ayah :)
may ALLAH bless you  alwayss

kenape ery nak sangat aku jumpa dia ??

  ery selalu ckp sal die
tp bile die ckp mcm tuh mmg lah aq ta ley lpe an die ..
ta de sape nk phm knp aq nk lpe die
cume biea je yg paham
YA ALLAH
tolong lahh hamba mu ini
buang lah die dari hidop aq klw mmg die bkn utk aq
beri kn lah aq petunjuk aq die mmg aq utk die

Saturday, 13 August 2011

ceritachenta aku

 **tatkala di dharma
girls : ape pandang-pandang , nk kne tumbok dengan aku ke ??
boys : sape pandang kau ?? perasan je tahu .. blahh lahh
girls :  suke hati aku lah nak belah ke tak ..

  **seketika last day di dharma
membe girls : haziqah npe cepat sangat kau nak pindah .kenapa kau nk tinggalkan aku dengan azrien ?
girls : sory kawan aku terpaksa (*sambil menangis teresak-esak)
others membe : haziqah jangan nangis tuh weyhh boys tuhh..

   **tatkala suda berpindah ke JB
girls : sape lagi yang aku nak buat bahan dekat sekolah niyh ?? ape cite lah boys tuh kan .. ^^
       : boys tuh menyanyi dekat sekolah ? OMG haha
     
   **semasa beberapa hari lagi nak keluar result PMR 2009
       mase tuh da malam da ...
girls : biar aku je lah mule sent mesej dekat boys. da lame ta dengar citer pasal boys ..
boys : sape niyhh eh ?? saye kenal awak ke ??
girls : woi ! da lupe aku ke ?? haziqah lahh budak DHARMA kelas 1A tuh ..
boys : ooo baru aku ingat .. mane kau dapat nombor aku ea ??
girls : aku da lame ade nombor kau .. kau je yang tak ingat aku rase ..
boys : oo ye ke??
girls : ye lahh .. ehh kau pe cite ??
boys : aku biase-biase je .. eh kau sekarang dengan sape eh ??
girls : aku single lahh .. sape lah yang nak dekat aku niyhh kan ..
boys : kalau macam tuh nak tak kalau kau..
girls : kalau aku ape ??
boys : paham-paham je lah ..
girls : oo aku paham ..
boys : da tuh kau nak ke tak ??
girls : aku ta kesah pon ..
boys : yeahh ! aku nak pgil kau ape erkk ??
girls : pape je lahh
boys : oo okeyhh ...

   **sejak malam itu status kami adelah couple best gilerr
mule-mule jeling-jeling , then gaduh , pastuh couple
haha sweet ade , kelakar pon ade jugak

   **first time date sejak hampir setahun tak jumpe
mase tuh boys baru balek dengan kawan-kawan dye daripada jumpe kak FILZAH-(my new sister)
ta pelahh..
lame-lame tuh da berani jumpe boys
yang paling best time g mandi-mande dengan boys n membe-membe boys tak kesah lahh sume tuh kan ..
memang best dan kenangan tuh masih girls ingat sampai sekarang ..

   ** dan sampai kini suda hampir 2 tahun couple
dan juga sejak kebelakangan ini hubungan tuh dah sampai mane ??
dalam ingatan girls tu je ke ??
hukhukhukkk
hampir setiap malam girls tuh menangis
boys tuh tahu ke ??
alahh boyss tuh tahu ape..
boys tuh tahu nk buang girls tuh je

   apekah hubungan ini akan sepi sampai disini
dengan tiada kate perpisahan dari sesiapa ??
adakah semua ini salah girls ??
atau semua ini salah boys ??

datanglah
hampirilah
temuilah girls wahai boys
terangkan semua itu
tidak ku sangka kau pergi jua

tinggalkan ku sendiri

yang tinggal hanya serpihan cintamu

ku dakap selamanya

cinta antara kita terlerai sudah

impian kau dan aku

takdirNya kini ku terima

cinta itu milik kita ~

tak bisa kah cintaiku

tak bisakah sayangiku

kerana kau milikku

kau kekasihku

hanya yang ada di dalam diriku

kerana kau ku sayang

kau kunci cintaku

kau bawaku ke dalam duniamu


my new sister

 haha
 dapat sister baru
mcm best je
love u sister
 filzah izzaty
haha membe ery
ery ??
blahh blahh blahhh
hehe ^^
igt lg mase tuh first time jupe die ..
mase tuh dorg baru balek dr jupe akk lahh
haha baru aku tahu sekarang ~~
  tapi tuh sume hanya kenangan ~~

PADAN LAH SEMUA CUBA UNTUK LARIKAN DIRI DARI AKU

 ,kenape sygss ??
npe buadd mcm niyhh at aq ??
kenapehh aq bodoh sgt setia 100% dekat kw ??
  tolong lahh
  please ahh jujur dgn diri sdiri  ..
cube jgn sakit an hati perempuan lagi..

Saturday, 6 August 2011

ILYSM BFF

niyhh lahh
membe baek aq
dunie dann. .. (akhirat tak sure lagi )
haha

hate u dear !!

   ,please lahhh
 ,. jagan buadd aq benci kw lagii ..
 ssh taw kw nty..
  , jangan lahh buadd bde pelik-pelik lagi dekat aq  ..
    jangan sampai hati aku berubah lagi  .
 bak kate kw jugak
MENANGIS TAK BERLAGU nty menyushkn je ~~