ini ceritechenta haziqah

"ASSALAMUALAIKUM"

nama yang diberi oleh ibubapa ialah Nur Haziqah Binti Azmi .
Disini mengisahkan secebis kehidupan seorang gadis kecil yang petah bercakap tatkala berjumpa dengan teman-teman rapatnya serta manusia yang disayangimya .
disini juga menempatkan luahan hati yang terbuku oleh gadis kecil ini .

-HaziqahAzmi, Haziqah, Zyqa, AyunBantut, Kecik-
-FirHaz & DauZyqa-

===>... car!taChenta H@z!Q@h ...<===

Saturday, 13 August 2011

ceritachenta aku

 **tatkala di dharma
girls : ape pandang-pandang , nk kne tumbok dengan aku ke ??
boys : sape pandang kau ?? perasan je tahu .. blahh lahh
girls :  suke hati aku lah nak belah ke tak ..

  **seketika last day di dharma
membe girls : haziqah npe cepat sangat kau nak pindah .kenapa kau nk tinggalkan aku dengan azrien ?
girls : sory kawan aku terpaksa (*sambil menangis teresak-esak)
others membe : haziqah jangan nangis tuh weyhh boys tuhh..

   **tatkala suda berpindah ke JB
girls : sape lagi yang aku nak buat bahan dekat sekolah niyh ?? ape cite lah boys tuh kan .. ^^
       : boys tuh menyanyi dekat sekolah ? OMG haha
     
   **semasa beberapa hari lagi nak keluar result PMR 2009
       mase tuh da malam da ...
girls : biar aku je lah mule sent mesej dekat boys. da lame ta dengar citer pasal boys ..
boys : sape niyhh eh ?? saye kenal awak ke ??
girls : woi ! da lupe aku ke ?? haziqah lahh budak DHARMA kelas 1A tuh ..
boys : ooo baru aku ingat .. mane kau dapat nombor aku ea ??
girls : aku da lame ade nombor kau .. kau je yang tak ingat aku rase ..
boys : oo ye ke??
girls : ye lahh .. ehh kau pe cite ??
boys : aku biase-biase je .. eh kau sekarang dengan sape eh ??
girls : aku single lahh .. sape lah yang nak dekat aku niyhh kan ..
boys : kalau macam tuh nak tak kalau kau..
girls : kalau aku ape ??
boys : paham-paham je lah ..
girls : oo aku paham ..
boys : da tuh kau nak ke tak ??
girls : aku ta kesah pon ..
boys : yeahh ! aku nak pgil kau ape erkk ??
girls : pape je lahh
boys : oo okeyhh ...

   **sejak malam itu status kami adelah couple best gilerr
mule-mule jeling-jeling , then gaduh , pastuh couple
haha sweet ade , kelakar pon ade jugak

   **first time date sejak hampir setahun tak jumpe
mase tuh boys baru balek dengan kawan-kawan dye daripada jumpe kak FILZAH-(my new sister)
ta pelahh..
lame-lame tuh da berani jumpe boys
yang paling best time g mandi-mande dengan boys n membe-membe boys tak kesah lahh sume tuh kan ..
memang best dan kenangan tuh masih girls ingat sampai sekarang ..

   ** dan sampai kini suda hampir 2 tahun couple
dan juga sejak kebelakangan ini hubungan tuh dah sampai mane ??
dalam ingatan girls tu je ke ??
hukhukhukkk
hampir setiap malam girls tuh menangis
boys tuh tahu ke ??
alahh boyss tuh tahu ape..
boys tuh tahu nk buang girls tuh je

   apekah hubungan ini akan sepi sampai disini
dengan tiada kate perpisahan dari sesiapa ??
adakah semua ini salah girls ??
atau semua ini salah boys ??

datanglah
hampirilah
temuilah girls wahai boys
terangkan semua itu

No comments:

Post a Comment

dah lepas bce ..
silalahh **tp jgn bersila ye ..
letakkan comment anda
untuk ayun bantut bace ..
almost thanks for you ....